LA PITRAIA

A tradition of taste and authenticity.

Marco and Pier Luigi Antonaglia, owners and managers of La Pitraia restaurant in Sant’Antonio di Gallura, since 23 years ago, follow the family tradition of their father and grandmother, who used to cook for the Odescalchi noble family at the Bracciano Castle, near Rome. In love with the cuisine of their region, they give it a unique and personal twist, cooking with fresh seasonal products, specially mushrooms and game.

La Pitraia, frittata di asparagi

TASTE.

Our cuisine.

The Chef, Marco Antonaglia, reinterprets and wisely add some personal touches to the local tradition dishes, with highly selected ingredients, proposing an ever changing menu: eating at La Pitraia is always an experience for the senses, where every meal in unique and unrepeatable.

AUTHENTICITY.

The Wine List.

The Wine List, personally cured by Pier Luigi Antonaglia, with the addition of a fine selection of national wines, for an even broader choice and wine matching with the dishes served.

TRADITIONE.

A Family Story.

Marco and Pierluigi Antonaglia follow the family tradition, started by Angelo e Arcangela at La Pitraia Restaurant, which first opened its doors to guests in the 70s.

What do they say about us?


“Nella stagione dei funghi lo chef offre ai nostri palati una miriade di emozioni gustative ma anche fuori dalla stagione ha la capacità di reinterpretare con fantasia ed intelligenza la cucina tipica e ogni piatto non è mai scontato.”
Roberto

Aprile 2017

“Locale contenuto, arredo rustico, caminetto acceso con pane a ritmo continuo, selezione di vini curatissima. Abbiamo mangiato una serie di antipasti notevoli nella qualità, quantità e fuori dalle solite regole.. Piacevolissima sorpresa.”
Franco

Novembre 2016

“Come mangiare a casa, servito con un cuoco tutto per te. Alimento principe il fungo. Antipasti ottimi, fettuccine perfette e timballo buonissimo. Dolci veramente fatti in casa ovviamente a base di ricotta. Vino della casa buono. Prezzo giusto.”
Francesco

Ottobre 2016

Book a table.

La Pitraia Restaurant is open for lunch and dinner everyday, all year round, but on wednesdays. It is also possible to book private events and ceremonies, both in Sant'Antonio di Gallura and Monte Pino.